AKSARAY / MERKEZ - 19 Mayıs İlkokulu

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 18 Mart 2024 tarihinde okulumuzda anma programı yapıldı emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Maşarşı’nın  Kabulü  ve  Mehmet Akif Ersoy’u Anma  Günü programı yapıldı. Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

19/01/2024 Cuma günü yarıyıl tatilimiz başlıyor. Bugün öğrencilerimiz için heyecanlı bir gündü. Çocuklar karnelerini aldılar. Sömestr tatili, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 hafta üzerinden yapılacak. 15 tatil de denilen yarıyıl tatili, 19 ocak cuma günü öğrencilerin karnelerini almasının ardından 22 ocak pazartesi gününden itibaren başlayacak. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz

Ara

Aksaray Belediyesi Mobil aracı ile 29.12.2023 günü Okulumuz öğrencilerine çora ve Tatlı ikramında bulunmuştur. Sosyal Belediyecilik anlamında hayata geçirdiği projelerle Gönül Belediyeciliği örneği sergileyen Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer beye Çok teşekkür ederiz

Ara

Okulumuz öğrencilerine ağaç fidanı dağıtıldı.

Ara

Aksaray Valiliği Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine; Temel Çevre Bilinci, İklim Değişikliği ve Küresen Isınma ve Sıfır Atık projesi konularında bilgi verildi.

Kas

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında Biz de okul olarak özel bir program hazırladık Atamızı minnetle ve özlemle andık. Okulda yapılan programdan emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Kas

19 Mayıs 1919' da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Samsun' a çıkarak büyük fedakârlıklarla başlattığı milli mücadele, yüce Türk milletinin inanç ve azmi sayesinde başarıyla sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Atatürk'ün "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare;  Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet; Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyetin 100. Yılı okulumuzda da coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 25.10.2023 tarihinde okul aile başkanlık seçimi yapıldı. Seçim sonucunda

Alev NAZLI  Oy çokluğuyla okulaille birliği başkanı olara seçildi.

Yıldız ŞEN Başkan yardımcısı olarak seçildi

Nurgül  İNAN ,Yasemin  TEKİN  ve Fatma  DURMAZ   ise üye olarak seçildiler. Seçilen arkadaşlara başarılar dileriz

Eyl

Aksaray  belediyesinin düzenlediği Bilim Festivali okulumuz öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Düzenlemiş  olduğu festivalden dolayı belediye başkanımız sayın dr Evren DİNÇER ‘ e teşekkürlerimizi arz ederiz.

Eyl

Aksaray Belediyesi Okulumuz öğrencilerine dondurma dağıttı. yapılan etkinlik için belediye başkanımııza teşekkür ederiz

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve birinci sınıflar için uyum eğitiminin tamamlanmasıyla 11.09.2023 Pazartesi günü öğrencilerimiz  ve öğretmenlerimiz ders başı yaptı. Öğrenciler okullarına dönmenin heyecanı içindeydiler. 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitapları öğrencilere dağıtıldı ve İlköğretim Haftası kapsamında okulumuza tören düzenlendi törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz..